Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

4. DRITL, Virtualni muzej rudarstva in Jamatlon 2017

4. DRITL, Virtualni muzej rudarstva in Jamatlon 2017

V soboto, 17. junija v Trbovljah!

4. DRITL in Jamatlon 2017 sta združila moči in vabita na sobotni dogodek, ki bo na parkirišču za Delavskim domom Trbovlje.

V Delavskem domu Trbovlje odpiramo 4. DRITL, Virtualni muzej rudarstva, ki bo dediščino rudarstva predstavljal s pomočjo sodobne, virtualne tehnologije. Naša preteklost, polna znoja, solz in krvi ter obenem tudi poguma, upora, pogleda v bodočnost. Naša temeljna izhodišča na začetku 21. stoletja.

 

Na drugi strani pa…

Tema, čelada, blato, zabava, krst po ta zadnji, Perkmandeljc v jami, industrijske ovire … in na koncu rova luč. Tista luč, ki ne ugasne zlepa. Luč, ki te prijetno greje vse življenje. Ker je za teboj izkušnja, ki ji ni para. Jamatlon.

 

 

PROGRAM DOGODKA:

Štartne številke za Jamatlon bomo izdajali ob 14. uri pred Delavskim domom Trbovlje. Jamatlona se bodo lahko udeležili tudi starši majhnih otrok, saj bo zanje organizirano varstvo. Ob 15. uri bo za najmlajše Društvo prijateljev mladine Trbovlje pripravilo Jamatlonske delavnice, pol ure kasneje pa se bodo otroci podali na Mini jamatlon po 4. DRITLU, Virtualnem muzeju rudarstva.

Jamatlonci bodo v rudnik vstopali preko Barbara rova v Hrastniku, kamor jih bo popeljal avtobus, tek pa bodo zaključili na Ajnzerju v Trbovljah.

Teku bo sledilo sproščeno druženje pred DDT ob metu bata škornja v »kuolmkišto«, podelitvi nagrad, jedači in pijači. Na koncertu JamaŠpil, ki se bo začel nekaj po peti uri, se bodo predstavile skupine Magrateja, Funk Fu in Warning ter pevec Elvis Iron Ginger, ki so si mesto na JamaŠpilu zagotovili s prijavo na glasbeni natečaj. Drugi del koncerta, ki se bo začel ob 19.30, pa je rezerviran za nastop povabljene skupine Koala Voice.

Ob 19. uri bomo v Delavskem domu Trbovlje slovesno otvorili Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, ki si ga bodo lahko vsi prisotni tudi brezplačno ogledali. Nastopila bo Delavska godba Trbovlje in KD Plesna skupina mažoret Trbovlje. V pododrju delavskega doma smo uredili pravi rudarski rov z lesenimi podporniki in druge rudniške jamske prostore, kakršne so uporabljali zasavski knapi pod zemljo. Muzej pa smo nadgradili še z virtualnimi predstavitvami.

 

Oglejte si napovednik za 4. DRITL:

Essence of a human

(Jaganath produkcija)

 

www.4dritl.si 

http://www.jamatlon.si/

 

Rezervacije ogledov za zaključene skupine za 4. DRITL sprejemamo na: info@4dritl.si ali na telefonsko številko 051 356 893. 

 

Delavski dom Trbovlje se 17. junija pridružuje tudi vseslovenski akciji Poletna muzejska noč, v kateri bo sodelovalo sedemdeset institucij. Vabljeni v 4. DRITL virtualni muzej rudarstva, ki v soboto zvečer odpira svoja vrata za obiskovalce vseh starosti.

Pripravili bomo delavnico “Naredi svoj hologram” za najmlajše, ki bo potekala ob 18. uri pred Rudarskim domom.  Več informacij dobite na: info@4dritl.si.

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja