Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Doživi BRDA, e-novice

Brda


Briška poroka bo tudi letos, šestič  zapored, ponudila nepozaben romantičen dogodek, ki bo popestril junijsko dogajanje v Brdih. Letos se bo dan ljubezni odvil 17. 6. v renesančni lepotici Vili Vipolže. Tu bomo spremljali tradicionalno predajo neveste ženinu z zanimivimi in hudomušnimi igricami pred briškim prtonom ter uradni del poroke. Nato se bomo s parom odpravili na odkrivanje Brd, do srednjeveškega bisera, vasice Šmartno, kjer bo na vrsti zabavni program. Cerkveni del poroke bo sledil v cerkvi Sv. Križ v Kojskem.

Naziv zmagovalnega para Briške poroke 2017 sta si z najboljšim rezultatom zaslužila Amadeja Komprej  iz Šoštanja in  Rok Berce iz Dornberka. Po izboru zmagovalnega para se čarobna zgodba nadaljuje in vstopili smo v poglavje romantično ljubezenske foto zgodbe. Ta ponazarja obisk zmagovalnega para pri partnerjih letošnje Briške poroke in pripravo na njuno poroko. Posamezna fotografija  predstavlja posameznega partnerja projekta.

Glasujte za naj fotografijo Fotozgodbe in si prislužite lepe nagrade: brda.si/briska_poroka. Čas imate do jutri, 16. 6. do 12.00!

 

Moška copata, Grad Dobrovo, 22.6.2017

Mislite da ste copata? Greste lahko ven iz hiše, brez da bi povedali kam ste namenjeni? Imate ženske prijateljice? Ima vaša boljša polovica gesla od vašega maila in Facebooka? Je vaše prijatelje ljubezen tako zaslepila, da ne najdejo več vaše telefonske v imeniku?

Monkomedija MOŠKA COPATA je namenjena vsem ženskam, ki želijo na duhovit in sarkastičen način slišati, kako moški dejansko razmišljajo o partnerskih odnosih, otrocih, družini, seksu, ljubezni in skupnem življenju. Hkrati pa je namenjena vsem moškim, ki želijo videti posledice izgovorjenega, kar je po njihovem resnica.

Vsebina predstave ekskluzivno prilagojena vsem generacijam, tudi otrokom. Ibro iz Ene žlahtne štorije prihaja v Brda, na Grad Dobrovo v četrtek, 22. 6. 2017 ob 20.00.

Vstopnice na vseh Eventim prodajnih mestih in na TIC-u Brda: Odrasli – 10 €, Otroci in upokojenci – 8€

 

Predstavitev knjige Furlanka je dvignila krilo

Pesniški prvenec Petre Koršič FURLANKA JE DVIGNILA KRILO je freska dvajsetih let življenja, mišljenja in literarnega ubesedovanja sveta priznane slovenske literarne kritičarke in urednice. S svojo poezijo, ki je sicer v tridelno organizirani zbirki (Rdeča, Bela, Modra) izpisana v barvah (francoske, lahko tudi slovenske) trobojnice, avtorica prekoračuje meje slovenske narodne identitete, literarne stvarnosti in družbene aktualnosti.

Njene pesmi so tehten, premišljen, oblikovno in vsebinsko izredno barvit in bogat, predvsem pa presunljivo iskren dialog s svetovno in domačo poezijo ter v sodobnem pesništvu redko slišan dvogovor med jaz in ti. Z vsako zapisano besedo, včasih s pticami na ustih, drugič s trpkim izrekanjem neizprosnosti časa, s svojimi pesniškimi prsti tipa za drugo roko, da bi odkrila vse podobe dvojine. Ta drugi ni le subjekt hrepenenja, so tudi ljudje na begu, je v sodobni poeziji redko zaslutena bolečina narave, pa tudi zlaganost in površnost sodobnih ljudi, ki »smo srce prodali hrupu«. Ignacija J. Fridl

Vabljeni na predstavitev knjige Furlanka je dvignila krilo, ki bo v petek, 23. 6. 2017 ob 20.00 v Vili Vipolže

 

V prihodnjih dneh …

Junijski tedni so prinesli obilo lepega, sončnega vremena ter poletnih temperatur. Preživite vaše večere v prijetni družbi in ob zanimivih dogodkih.

– ta petek vabimo v Vilo Vipolže, na predstavitev idejne rešitve razvoja območja jezer Preval v vrata Brd, ki je nastala pod mentorstvom izrednega profesorja Fakultete za arhitekturo Aleša Prinčiča. Seminar se prične ob 20. uri.

– v nedeljo, 18. 6. 2017 vabljeni na kmetijo Marinič – Vonj poletja, kjer si boste lahko izdelali sivkine venčke, butarice in šopke, s katerimi boste odišavili in popestrili dom, razveselili najbližje in odgnali mrčes. Delavnica vključuje tudi ogled sivkinega polja in prečudovit razgled na Brda.

v petek, 23. 6. 2017 ob 20.00 bo v Hiši kulture v Šmartnem potekala predstavitev knjige Čebelarski zapiski.

–  v soboto, 24. 6. od 10.00 dalje si lahko v Šmartnem izdelate vaš Ivanov venček. Poleg tega se boste lahko seznanili s pomenom venčkov, prisluhnili gostom ter preživeli lep večer v prijetni družbi.

– vsekakor pa ne gre zamuditi tudi odličnih jedi, ki jih naši gostinci pripravljajo v okviru Meseca češnjevih jedi!

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja