Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Beraški bal in odprtje Mladifesta 2017

Beraški bal in odprtje Mladifesta 2017

 www.kosovelovdom.si 

Kosovelov dom Sežana
kulturni center Krasa
Kosovelova ulica 4 a
6210 Sežana

Telefon:  05 731 20 10
E-pošta: info@kosovelovdom.si

 

Spoštovani!

V petek, 14.7. 2017 se že triindvajsetič zapored odpira poletni festival Mladifest.

Prvi dan bo letos v znamenju kulture in ob 21h odpiramo festival z gledališko predstavo Striptiz Matjaža Javšnika.

 width=

 

Za popestritev in mladostne sunke mestu pa smo poskrbeli s posebnimi uličnimi intervencijami kolektiva Tretja roka (Slovenija) – gre za ulično predstavo poimenovano BERAŠKI BAL.

 width=

Napovedali smo, da bodo intervencije od 15h dalje na ulicah Sežane, ulično-gledališke intervencije bi predvidoma potekale takole:

– ob 15h bi začeli na pločniku pri tržnici (pri Tušu – Lepota in zdravje), selili bi se čez cesto (prehod) ali v park Stari Grad ali po mimohodu Trakta B Kosovelovega doma do ploščadi pred Kosovelovim domom Sežana.

– od 19h do 21h pa so predvidene intervencije še na ploščadi pred Kosovelovim domom Sežana ter po Kosovelovi ulici (po pločniku) ali v parku.

 

Kratek opis intervencije oz. predstave:

“Karavana nenavadnih tujcev in čudaških popotnikov iz oddaljenih krajev se pojavi na mestnih ulicah. Vzbujajo pozornost in se pomenkujejo z mimoidočimi, izvajajo krajše mini-točke in vabijo na veliki BERAŠKI BAL, ki se ima v kratkem zgoditi na glavnem prizorišču – ploščadjo pred Kosovelovim domom in Mladinskim centrom Podlaga. V popoldanskih urah (ob 15h) se osrednji dogodek začne najprej z humorno-aktualno-ulično-kabarejskimi nastopi v centru mesta (pri tržnici, pred pošto), počasi pa se začne meja med igralci in publiko čedalje bolj brisati … in naenkrat ugotovimo, da smo glavni akterji Beraškega Bala pravazaprav mi sami.”

 

Spodnji video je bil posnet med javnimi vajami v Ljubljani (jeseni 2016):

http://playthecity.org/beggars-ball/

 

Slike in video:

http://playthecity.org/beggars-ball/

 

Mladifest tudi letos pripravljamo Klub študentov Sežana, Mladinski center Podlaga in Kosovelov dom Sežana. Več o programu pa na spletni povezavi: www.mladifest.org

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2017 Splošni pogoji poslovanja