Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Anin festival Rogaška Slatina 22.7. – 2.9.2017

Rezultat iskanja slik za anin fest

Anin festival Rogaška Slatina 22.7. – 2.9.2017

Izvajalci

MANOUCHE

Sobota, 22.07.2017

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t.i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Pred širšo javnostjo so prvič nastopili na podelitvi Viktorjev marca 2012. Na račun uspešnih prvih avtorskih pesmi, kot sta »Kje si lubi?« in »Bi šla naprej?« so hitro postali prepoznavni na slovenski glasbeni sceni.

MANOUCHE

ORKESTER MUSICA CAMERATA

23.07. – 12.08.2017

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo: priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji Univerze v Ljubljani in Mariboru, profesorji Srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi Akademije za glasbo.
Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel..

ORKESTER MUSICA CAMERATA

TZIGANO BRUTALLO & DADA

Sreda, 26.07.2017

Tzigano Brutallo je manouche gypsi swing trio, ki preigrava skladbe iz 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, poleg tega pa tudi skladbe novejših avtorjev. Repertoar zajema od klasičnih manouche pesmi, pa vse do evergeenov, kakor tudi nekaj sodobnih priredb jazzovskih skladb ter tudi del slovenskih avtorjev.
Na odru se bo triu pridružila vokalistka Dada Kladenik.

TZIGANO BRUTALLO & DADA

PIAZZOLLEKY

Sobota, 29.07.2017

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu. Piazzolleky vas vljudno vabijo na koktajl obeh tangov, novega in starega, brutalnega in nežnega, modernega in nostalgičnega.

PIAZZOLLEKY

JEANNETTE

Sobota, 05.08.2017

Pod imenom Jeannette muzicira skupina petih glasbenikov iz Rogaške Slatine in Rogatca, od katerih ima vsak svojo zgodbo in drugačno glasbeno ozadje. Ob priredbah dobrih starih klasik bluesa, swinga, jazza, rock’n’rolla, se znajdejo tudi vrhunci francoske šansonjerke Edith Piaf.

JEANNETTE

ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

Sreda, 09.08.2017

Na krilih raznolikih kultur, zgodb in glasbe sveta vas bo pripoved pod zvezdnatim nebom popeljala na očarljivo pustolovščino. Pod zvezdami bodo svojo glasbeno moč, inspiracijo in znanje združili trije izjemni glasbeniki (Alja Petrič, Dejan Berden in Nino Mureškič).

ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

OKUSTIČNI

Sreda, 16.08.2017

Akustična zasedba z odličnimi glasbeniki izvaja soul, funk in R&B ter nekatere pesmi, ki si jih nikoli ne bi predstavljali v izvedbi treh vokalov in akustične kitare. Slišali boste: Ain’t nobody-Chaka Khan, Kiss-Prince, Man in the miror-Michael Jackson,…

OKUSTIČNI

BLUE PAPAS

Sreda, 23.08.2017

Glasbena asa Mitja Novak (vokal, kitara) in Dragan Verber (vokal, banjo, kitara) in čeh Hans Penzoldt (ustna harmonika) ustvarjajo pod imenom Blue Papas. Izvajajo bluegrass, country, blues, rock in folk glasbo.

BLUE PAPAS

SERAFINE

Sobota, 26.08.2017

Serafine je vokalni trio, ki ga sestavljajo vokalistke članice ansambla Opere SNG Maribor. Z njimi se bomo sprehajali po melodijah POP glasbe iz minulega stoletja, katerih aranžmaje podpisujejo kar same. Na koncertih za klavirsko spremljavo poskrbi Valentina Čuden.

SERAFINE

BOJČEVSKI KVARTET

Sreda, 30.08.2017

V kvartetu so združili moči mednarodno uveljavljeni glasbeniki z visoko izobrazbo in svetovnimi referencami: Goran Bojčevski, Tomaž Marčič, Tadej Kampl in Nino Mureškič. Gre za glasbo sveta, vsem dobro poznane skladbe (Piazzola, Mozart, Bach, makedonske ljudske,…), ki so posebne zaradi edinstvenih aranžmajev Gorana Bojčevskega.

BOJČEVSKI KVARTET

POHORJE EXPRESS

Sobota, 02.09.2017

Slovenska skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med MB in KP. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Danes je njihova glasba mix countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…

VSTOPNINE NI 

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2017 Splošni pogoji poslovanja