Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Koledar dogodkov in prireditev v Tržiču od 11. do 17. septembra

Tržiški muzej vas vljudno vabi na odprtje slikarske razstave Boštjana Močnika z naslovom:  »Spokoj časa«, ki bo v četrtek, 14. septembra, ob 18. uri v Galeriji Atrij Občine Tržič. Boštjan Močnik,  Ljubiteljski slikar iz Tržiča, se v tržiški galeriji prvič predstavlja s samostojno razstavo z izborom del, ki so nastala v zadnjih obdobjih ustvarjanja. Razstava bo na ogled do 30. oktobra.

 

V četrtek, 14. septembra ob 20. uri ste lepo vabljeni v Kulturni center Tržič na projekcijo filma 8 krogov in pol. Film je kot magistrski projekt Gregorja Kresala nastal na filmski akademiji slovitega holivudskega režiserja Davida Lyncha. Projekciji bo sledil dokumentarni film »iz zakulisja« o nastajanju Osmih krogov in pol, ter pogovor z Gregorjem. Vstopnice so v predprodaji v TPIC Tržič, po 3,00 evre.

 

V Tržiškem muzeju se bo v petek odvijal še zadnji glasbeni večer. V tokratnem večeru polnem strasti, temperamentne glasbe, plesa in petja, nas bodo mednarodno uveljavljeni glasbeniki popeljali od starega iz gostiln in bordela klasičnega modernega tanga. Gostja večera bo Nuška Drašček. Vstopnice po 12 evrov so na voljo v TPIC-u in Tržiškem muzeju.

 

Tržni dan bo to soboto posvečen Evropskemu tednu mobilnosti. Odvijale se bodo številne delavnice in predavanja povezana s prometno varnostjo. Vabljeni na Trg svobode od 8. ure dalje.

 

Društvo gorske reševalne službe Tržič v soboto prireja, Duatlon – Šija, kolesarski vzpon do Gorske- reševalne koče na Šiji in tek gorskih tekačev z vzponom na Veliki vrh.

 

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni bo v soboto, ob 21. uri v Tržiču nastopila prvič. Pred uradnim koncertom bosta nastopila raperja Nipke in Trkaj. Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v TPIC Tržič.

 

 

V nedeljo, 17. septembra bo ob 10. uri v skakalnem centru Sebenje potekalo tekmovanje Alpe Adria, ki ga prireja Nordijski smučarski klub Tržič. V sklopu te prireditve bo pred tekmovanjem tudi uradna otvoritev prenovljenih skakalnic.

 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si lahko ogledate na http://www.trzic.si/koledar-dogodkov/,  kjer najdete tudi napovedi številnih vadb, ki se začenjajo s septembrom.  Ideje za krajša in daljša potepanja po Tržiškem pa poiščite na www.visit-trzic.com.

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2017 Splošni pogoji poslovanja