Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Kolesarska dirka SeAlps Challenge 12. – 15. september

Kolesarska dirka SeAlps

Sealps Challenge je edinstvena štiridnevna kolesarska izkušnja, ki bo povezala Jadransko morje in slovenske Alpe. Etapna dirka za amaterske kolesarje bo potekala v štirih dneh, od 12. do 15. septembra. To bo prva večdnevna amaterska kolesarska etapna dirka v regiji. Tretji dan dirke, 14. septembra, bo cilj v Novi Gorici. Od tukaj se bodo naslednje jutro odpravili do končnega cilja – Kranjske Gore. Dirke se bo udeležilo 100 kolesarjev iz 13 držav, približno 40 odstotkov je Slovencev in 60 odstotkov tujcev, najbolj oddaljen tekmovalec prihaja iz Avstralije.

Kolesarji in njihovi spremljevalci bodo popoldan in večer preživeli v Novi Gorici. Turistična zveza TIC Nova Gorica jim bo nudila brezplačne oglede znamenitosti in zbrala ponudnike z lokalnimi dobrotami. Stojnice bodo postavljene ob šotoru, ki bo na parkirišču med Kidričevo in Vojkovo ulico.

 

Predstavitev izziva SEALPS CHALLENGE

SEALPS CHALLENGE je edinstvena štiridnevna kolesarska izkušnja, ki vas bo popeljala od Jadranskega morja, do osrčja slovenskih Alp. SEALPS CHALLENGE je prva večdnevna amaterska kolesarska etapna dirka v regiji.

S kolesarskim partnerjem boste izkusili dogodek, kjer boste izkusili izziv večdnevnega premagovanja kilometrov, organizatorji pa bodo poskrbeli za zapore cest, redarsko službo, servisno in reševalno vozilo na trasi ter spremljevalni program po vsaki etapi.

Tako izkušeni kolesarji kakor tudi začetniki boste doživeli pravi izziv in hkrati uživali v vožnji čez prelepo pokrajino Primorske, Krasa in dolino ene najlepših rek v Evropi, Soče. Od vas je odvisno ali boste med izzivom vaše telo in sposobnosti preizkusili do meje in dirkali kot pravi profesionalci, ali pa boste z nekoliko bolj umirjenim tempom predvsem uživali v slikoviti naravi štirih slovenskih pokrajin.

Trasa

Prvi dan se boste ogreli na ekipnem kronometru od Portoroža na Korte, nato vas bo v drugem dnevu pot vodila od slovenske obale do Ljubljane, tretji dan boste od Ljubljane kolesarili do Nove Gorice. Zadnji dan, vas bo čakal zahteven izziv, pot vas bo vodila po prelepi dolini reke Soče in preko prelaza Vršič. Cilj štiridnevnega izziva bo v osrčju slovenskih Alp, Kranjski Gori.

Več o SeAlps: www.sealps.com

 

 

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2017 Splošni pogoji poslovanja