Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Mesec cvetočih narcis in tulipanov – Dogajanja v Arboretumu April 2018

Dogajanja v Arboretumu
April 2018
 

letos so začele narcise cveteti nekoliko kasneje, zato nas bodo navduševale šele v aprilu. Prvi tulipani so tudi zacveteli, do konca aprila bo zacvetelo več kot 350 sort. Pomlad se je končno pričela in s tem tudi pester program v Arboretumu. 

Spomladanska razstava
Polja tulipanov so klasični aprilski prizor, že nekaj let pa obiskovalce navdušuje tudi gozd tulipanov. Letos vas bo ob sprehodu po parku navduševalo več kot 350 sort tulipanov. Podoba parka se v tem času vsakodnevno spreminja in nikoli ne razočara. 14. 4. začenjamo s tradicionalno razstavo tulipanov, od 27. 4. dalje pa boste lahko na razstavi vrtne opreme, vrtnarskem sejmu in sejmu domače obrti našli vse za vaš vrt.
Otroci v Arboretumu
V letošnjem letu smo razstavi kitov in dinozavrov prestavili na novo lokacijo, bližje otroškemu igrišču. Lani so bralci nedeljskega časopisa izbrali naše otroško igrišče za zmagovalca. Letos bo igrišče zagotovo še bolj zanimivo, saj smo ga prenovili.
Za otroke smo v aprilu pripravili otroške delavnice:
Sajenje rastlin, 7. 4., 10.00
Origami-dinozavri, 7. 4., 15.00
Izdelava herbarija, 22. 4., 10.00 – za otroke starejše od 11. leta
Na vse delavnice so OBVEZNE PRIJAVE.

 

Razstave pri pristavi

Razstavo orhidej smo v letošnjem letu prenovili. Prav tako razstavo Pravljičnih junakov, kjer si lahko ogledate junake iz znanih pravljic. Na razstavi kaktusov si lahko ogledate edinstveno zbirko kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin. V galeriji pod arkadami bo ta vikend odprta nova razstava inovativnih in unikatnih kovinskih izdelkov Igorja Kanopa.

Narodna galerija v Arboretumu

Nov mesec … nove tri umetnine, ki nosijo naslov Cvetlična tihožitja. V letu, ko Narodna galerija praznuje 100-letnico delovanja, bodo na prostem v Arboretumu Volčji Potok na ogled velike povečave slik iz Narodne galerije. Reprodukcije so opremljene z zanimivimi cvetličnimi komentarji: ”Vrtnice so naslikane z izjemno botanično natančnostjo tudi v necvetnih detajlih, kot so trni, barvni odtenek listov in začetki rje na njih. Hrošč je zlata minica. Ta vrsta še vedno povzroča sitnosti vrtnarjem in to po pravilu na svetlih vrtnicah – prav kot na sliki.

 

Mesec krajinske arhitekture

Aprila bo Društvo krajinskih arhitektov Slovenije že enajsto leto zapored tudi v Sloveniji organiziralo praznovanje Meseca krajinske arhitekture. Arboretum Volčji Potok se pridružuje dogodku z razstavo Souvani in njihov park v Volčjem Potoku. Razstava bo od 13. 4. 2018 gostovala v vhodni avli Ministrstva za kulturo. Razstavo bo v petek, 13. 4. 2018, ob 11. uri odprl g. Anton Peršak, minister za kulturo. Razstava bo odprta od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure. Vstop bo prost. V četrtek, 19. 4. 2018, ob 15. uri bo predavanje z vodstvom po razstavi. Predaval bo Matjaž Mastnak, svetovalec v Arboretumu Volčji Potok in soavtor razstave.

Cvetje za vse priložnosti

Cvetličarna Arboretum se nahaja v trgovskem centru Arkadia Domžale. Vabimo vas, da nas obiščete in si ogledate našo bogato ponudbo rezanega cvetja, lončnic in dekorja. Izdelujemo šopke in cvetlične dekoracije za različne priložnosti (poroke, rojstne dneve, obletnice, godove …) in domiselno aranžiramo darila. Več

Vse za vrt

V Vrtnih centrih Arboretum v Volčjem Potoku in Medlogu imamo bogato in ugodno ponudbo zelišč in dišavnic, ki so primerne za vsak vrt ali korito. Izbor zelišč in dišavnic: sivka, bazilika, rožmarin, majaron, origano, rabarbara, drobnjak, peteršilj, kamilica, žajbelj, meta … Sedaj je pravi čas za zasaditev vrta, zato je izbira okrasnih rastlin res velika. Za naše kupce imamo bogato izbiro dreves, grmovnic, vrtnic, trajnic in enoletnic. Ne pozabite tudi na ureditev okusnega zelenjavnega in sadnega vrta. Več

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja