Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Odprtje slikarske razstave in vokalni festival slovanske glasbe (sobota, 21. april 2018)

V soboto, 21. aprila 2018, ob 18. uri,

vas vljudno vabimo na odprtje
slikarske razstave »Prostrana Rusija«

in

na Mednarodni vokalni festival – tekmovanje slovanske glasbe
BLAGOSLOVI ME, MOJ TALISMAN.

 

 

Razstava »Prostrana Rusija« je združila dva pomembna umetnika Ruske federacije Aleksandra Beglova in Pjotra Stronskega. V njunih slikarskih delih je začutiti navezanost na tradicijo velikih ruskih umetnikov in vpliv klasičnega ruskega realizma ter tudi vpliv francoskega impresionizma – močno ljubezen do barve, ostre in čvrste risbe.

Osnovno umetniško izobrazbo in tudi ljubezen do ruske klasike sta pridobila na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova.

Pjotr Timofejevič Stronski je predsednik Mednarodne akademije kulture in umetnosti, akademik Ruske akademije umetnosti, zaslužni umetnik Ruske federacije in professor na pedagoški univerzi v mestu Weinan na Kitajskem.

Rodil se je leta 1959 v mestu Usurijsk v regiji Primorje na daljnem jugovzhodu Rusije. Končal je študij na šoli za umetnost v Vladivostoku (1979), Akademijo umetnosti Daljnega vzhoda (1985), študij na fakulteti monumentalnega slikarstva na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova  (1993).

Imel je številne samostojne razstave v Rusiji, ZDA, Švici, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Slovaški, Malti in Kitajski. Njegova dela so v pomembnih inštitucijah in zbirkah tako v Rusiji kot tudi po svetu (New Yorku, Dunaju, vatikanu, Slovaškem).

Za svoje delo je prejel: mednarodno nagrado N. K. Reriha, odlikovanje sv. Andreja Rubljeva 2. stopnje Ruske pravoslavne cerkve, odlikovanje »Za prispevek pri pripravah k praznovanju 65. obletnice Velike zmage v drugi svetovni vojni«, z zlato medaljo »Za duhovnost. Tradicije. Mojstrstvo.« Zveze umetnikov Rusije.

Aleksandr Ivanovič Beglov je predsednik Zveze umetnikov Podmoskovja, akademik Mednarodne akademije za kulturo in umetnost, zaslužni umetnik Ruske federacije, zaslužni delavec za kulturo Moskovske regije, direktor Šelkovske galerije umetnosti, profesor na pedagoški univerzi v mestu Weinan na Kitajskem.

Rodil se je leta 1960 v Moskvi. Diplomiral je na Moskovski akademski šoli Spomina na leto 1905 in študiral slikarstvo na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova.

Je dobitnik odlikovanja “Služenje umetnosti” Mednarodne akademije za kulturo in umetnost ter dobitnik štipendije Ministrstva za kulturo Ruske federacije.

Za svoje delo je prejel: diplomo Zveze umetnikov Rusije, zlato medaljo “Za prispevek k nacionalni kulturi” Zveze umetniških slikarjev Rusije, častno diplomo Ministrstva za kulturo, zahvalo ministra za notranje zadeve Ruske federacije, Častni znak carine Ruske federacije, znak sv. Sergij Radoneški, diplomo in medaljo Moskovske regionalne dume “Vodi zakonodaja”, medalja mednarodnega salona umetnosti “Enotna pot”, zmagovalec umetniške vseruske razstave “Številni obrazi Rusije”.

Njegova dela so v zasebnih in državnih zbirkah v Rusiji, Nemčiji, Italiji, Slovaški, Kitajski in Finski.

Upamo, da bo obiskovalcem razstave ogled del priznanih mojstrov Rusije pustil močan vtis.

Razstava bo na ogled do 20. maja 2018.

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja