Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Dogajanja v Arboretumu Maj 2018

Dogajanja v Arboretumu
Maj 2018
Vstopili smo v mesec maj, ki je v Arboretumu v znamenju cvetočih slečev. V obeh angleških parkih bodo obiskovalcem Arboretuma pričarali razkošno predstavo barv. Odpirajo se tudi okrasni luki, ki so prava paša za oči. Pokončna stebla z velikimi, vijoličastimi socvetji krasijo park ob koncu pomladi. Vabljeni na razstave ter številne prireditve za odrasle in otroke. 
Razstave

Za otroke sta zanimivi predvsem razstavi kitov in dinozavrov v naravni velikosti. Pri pristavi pa si lahko ogledajo tudi pravljične junake. Konec meseca bodo v steklenjaku ponovno poleteli tropski metulji, ki so prava paša za oči. V steklenjakih sta tudi stalni razstavi kaktusov in orhidej. V tem mesecu bodo na ogled nove razstave Vrtnice na Slovenskem skozi stoletjaKostarika – zaklad biotske raznovrstnosti in Čar lesa.
Vabimo na drevesni izziv

Če želite uresničiti želje, narediti konec nezdravim navadam, izboljšati svoje počutje in dodati še svoj prispevek k ohranjanju narave, so zdravi izzivi življenju Migimigi prava stvar! Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok vodi Zeleni izziv. Izvedeli boste, katero drevo vam je najbolj podobno ter nato izbrali in posadili svojega. Poleg Zelenega izziva in sajenja drevesa je ekipa Migimigi za vas pripravili še tri druge izzive:

  • Poišči svoje jezero – izziv z jezeri, ki ponuja še neodkrite lepote narave in odlične ideje za družinski izlet;
  • V 30 dneh na kolesarski maraton – izziv, pisan na pedala vsem ljubiteljem kolesarjenja in rekreacije;
  • Kolikšen je tvoj stresni Q? – izziv, ki opozarja na stres, ga zmanjšuje in pomaga ublažiti njegove škodljive posledice.

Ekipa Migimigi je vsakemu izzivu pritaknila tudi nekaj fantastičnih nagrad. Kolesarjem kolesarske, ljudem pod stresom pomirjajoče, ljubiteljem dreves vrtnarsko zelene ter z jezeri očaranim ljudem nagrade, primerne za izlet. Sprejmi svoj izziv Migimigi! 

Svetovni dan čebel

20. maja obeležujemo Svetovni dan čebel in zato smo se odločili, da tem izjemno pomembnim žuželkam namenimo več kot le en dan. Program se bo 19. in 20. maja odvijal pri čebelnjaku v Spodnjem angleškem parku, kjer vam bosta čebelarja s svojim bogatim programom približala življenje čebel kot tudi samo čebelarjenje. Za otroke bosta še posebej zanimivi otroški delavnici Izdelava sveč iz voska in Izdelava panjskih končnic. Podrobnejši program si oglejte na spletni strani.

 

Mednarodna revija starodobnikov

V parku bomo že tradicionalno gostili Mednarodno revijo starodobnih vozil, ki jo organizira Društvo starodobnih vozil Kamnik. Park bo kulisa starodobnim motorjem in avtomobilom. Častitljiva starost vozil in izbrano okolje vas ne bosta pustila ravnodušnih. Tudi letos bo na ogled modna revija starodobnih oblačil.Razstava vozil bo na ogled v nedeljo, 20. maja, od 10. do 17. ure, modno revijo si boste lahko ogledali ob 14. uri. Več

Narodna galerija v Arboretumu

V prihodnjih dneh se bo šestim reprodukcijam pridružilo troje novih umetnin. Nova trojica nosi naslov Tri umetnice. Vas zanima katere tri umetnice bodo predstavljene? Vabljeni v drevored Arboretuma, ki je postal poseben galerijski prostor za umetnine iz Narodne galerije. V soboto, 12. maja, vas vabimo tudi na slikarsko delavnico, ki je primerna za odrasle in mlade nad 15 let. Slikarsko predznanje ni potrebno. S slikarko Tejo Vučko iz Narodne galerije se boste preizkusili v risanju ali slikanju cvetlic. Več o prijavah

 
Igra rož 

Gre za edinstveno floristično prireditev v Sloveniji, ki bo potekala od
25. maja do 3. junija.
 Glavni namen je pokazati preplet urbanega okolja in narave, zato bo mesto Kamnik v ta namen okrašeno s cvetjem in zelenjem. Del programa bo potekal tudi v našem parku. Uvodni del dogajanja bo posvečen tekmovanju cvetličarjev, ki bo štelo za državno prvenstvo in bo določilo tudi udeležence evropskega prvenstva cvetličarjev prihodnje leto v Katovicah na Poljskem. Več

 
Čarobna simfonija

27. maja bomo Arboretum Volčji Potok spremenili v zakladnico znanja, novih idej in zabave. Na Čarobni simfoniji vas pričakujejo številni razstavljavci, pester zabavni program z znanimi nastopajočimi, inovativne delavnice in zanimiva predavanja. Od kulinarike, zdravja in športa, do vrtnarstva in izobraževanja – na Čarobni simfoniji bo vsak našel nekaj zase. Za vas smo pripravili tudi znižano vstopnino v Arboretum. Več

 
Otroške delavnice in rekreacija

Otroci imajo v Arboretumu Volčji Potok gotovo najraje veliko otroško igrišče, na katerem se bodo v maju odvijale otroške delavnice:
Družinska joga s Šinšinom, nedelja, 13. maj, 15.00-16.00
Tkanje z naravnimi materiali, sobota, 19. maj, 11.00-12.00
Slike iz narave, sobota, 26. maj, 11.00-12.00
Prijave so obvezne!

Strokovna vodenja

Majski ornitološki sprehod bo v nedeljo, 13. maja, ob 8.30.
Ob Evropskem dnevu parkov vas vabimo na strokovno vodenje s krajinskim arhitektom. Vodenje bo v sredo, 24. maja, ob 15. uri.
O zgodovini starih vrtnic boste več izvedeli na vodenem ogledu, ki ga bo vodil Matjaž Mastnak. Vodenje bo v sredo, 30. maja, ob 18. uri.

Balkonsko cvetje v vrtnem centru

V vrtnem centru imamo bogato izbiro sadik balkonskega cvetja in zelenjave. Na enem mestu lahko kupite korita, zemljo, gnojila ter vse kar potrebujete za urejen balkon. Vabljeni v Vrtni center Arboretum v Volčjem Potoku in Medlogu. Več

Booking.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja