Prireditve Slovenija

Prireditve in zabava za celotno Slovenijo

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 27 Apr 2018 - 27 Maj 2018
  • Time: 02:00 - 12:00

Location

Nova Gorica, Slovenija
Nova Gorica, Slovenija
Category

Next Occurrence

Weather

Delno oblačno
16 °C
Wind: 15 KPH
Humidity: 1 %
Visibility: 14 KM
QR Code

Date

27 Apr 2018 - 27 Maj 2018

Time

8:00 - 18:00

 13. Festival vrtnic, Nova Gorica, 27. april do 27. maj

Mesec v opoju vrtnic

 

Vrtnica je simbol mladega mesta in v času, ko vrtnice najlepše zacvetijo in zadehtijo – v mesecu maju, pripravljamo v Novi Gorici številne dogodke povezane s kraljico vseh rož. Na Turistični zvezi TIC Nova Gorica se pridružujemo praznovanju v mesecu vrtnic z dvema dogodkoma:

Društvo ljubiteljev vrtnic že 13. leto zapored pripravlja FESTIVAL VRTNIC, ki se odvija od 27. aprila do 27. maja. Obljubljajo številna vrtnična doživetja: vodene oglede po zbirki burbonk v vrtu samostana Kostanjevica, ogled rožnega nasada v mestu, predavanja, razstave, predstavitev knjige, koncerte in pestro vrtnično ponudbo. Posebna pozornost je namenjena 15-letnici zbirke zadnjih preživelih starinskih vrtnic burbonk, drugo po velikosti v Evropi. Letošnji festival se prepleta s Škrabčevim letom, obeleževanjem 100. obletnice velikega slovenskega jezikoslovca in ljubitelja cvetja. Program: 13. Festival vrtnic_2018.pdf

V mesecu maju bo v prijetnem okolju Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici ponovno odmevala GLASBA Z VRTOV SVETEGA FRANČIŠKA, katerega organizator je Kulturni dom Nova Gorica. Koncerti, na katerih se predstavljajo slovenski in ožje goriški, zamejski in italijanski glasbeni izvajalci, se bodo nadaljevali vse tja v junij.

Pa ne pozabite, vrtnični spomin lahko odnesete s seboj na dom – to so BURBONČICE, sladki spominek iz Nove Gorice, ki ga najdete na prodajni polici TIC Nova Gorica (Delpinova 18 b, Nova Gorica – pritličje Eda center).

Nova Gorica vsako pomlad zadiši po kraljici cvetlic – po vrtnicah. Vabimo vas na Goriško, v opojen objem vrtnic!

Koledar dogodkov: www.novagorica-turizem.com

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditve Slovenija Slo-link © 2018 Splošni pogoji poslovanja